Skip to main content

Saksholmvej 12, Eskilstrup, 4683 Rønnede

Pris: 7.995.000

Saxholm er en charmerende firelænget bindingsværksejendom som ligger med sin 24,7 ha i et kuperet område i den smukkeste natur, omgivet af skov, fredskov og sø. Mod øst har man det lange kig over landskabet til Østersøen, med en panoramaudsigt fra Møn til Stevnsfyret i horisonten – smukkere sted skal man lede længe efter.

Gården er oprindeligt bygget før 1650, og igennem den gamle smukke vognport kommer man ind på den brostensbelagte gårdsplads, som stuehuset og udbygningerne danner rammer om.

Stuehuset er registreret med et boligareal på 182 kvm, og rummer hyggeligt bryggers, pænt nyistandsat badeværelse med gulvvarme samt fyrrum med jordvarmeanlægget og yderligere flere mindre rum.

Køkken alrum med gulvvarme og udgang til haven og spisekammer med rummelig kælder. Yderligere 3 ældre stuer samt 3 værelser. Mangler man plads er der rig mulighed for udnyttelse af 1 salen.

Huset opvarmes med jordvarme fra 2010, der er vand fra vandværk samt afløb til septiktank. I 2018 er etageadskillelsen til 1 salen isoleret med papiruld.

Stuehuset vender mod syd, og har en skrånende og solbeskinnet have, hvorfra den smukke udsigt over søen og hele den storslået natur kan nydes. Haven er en fin gammel have med smukke træer, frugttræer, blomster, buske og rig mulighed for en stor køkkenhave.

Saxholms udbygninger har før i tiden dannet rammen om et aktivt landbrug, og i dag benyttes den gamle kostald til opbevaring og der er lavet fårestald i den gamle grisestald. Derudover er der en hyggelig lade bygget af kampesten.

Udbygningerne står altså i dag og vender på nye drømme og ideer, og er en af disse at bo to familier sammen, er muligheden oplagt ved indretning af bolig to i længen mod vest, hvorfra aftensolen kan nydes med udsigt til folde og skov.

Der er også rig mulighed for mindre dyrehold, og har man hest og er glad for at ride i skov er nærmeste nabo Gavevænge skov, som der kan købes ridekort til.

Saxholm er charmerende ejendom, som søger en ny ejer med en praktisk tilgang og hænder skruet rigtigt på til renovering af bygningerne.

Omkring gården er der anlagt folde, som har været drevet økologisk. Den resterende jord 23,17 ha er forpagtet ud.

Fra Saxholm er der knap 6 km til Rønnede, hvor man finder indkøbsmuligheder samt tilkørsel til motorvej, hvor København kan nås på 50 min. I Kongsted ca. 2,4 km fra gården ligger skole, sportshal og børnehave mm. Det velbesøgte Skovtårn ligger 10 km fra Saxholm.

En virkelig unik plet !

Energimaerkning Download
Salgsopstilling - Saksholmvej 12 24 ha Download

Detaljer

Kontantpris
7.995.000
Udbetaling
400.000
Ejerudgrift
2.932

Boligareal
182
Bebygget areal
182
Grundareal
247.698
Driftsbygninger
586
Antal rum
8
Antal plan
1

Adresse
Saksholmvej 12, Eskilstrup
Kommune
Faxe
Byggeår
1650
Post nr.
4683
Postdistrikt
Rønnede

Energiklasse
C
Ejendomstype
Landbrugsejendom

Sagsnummer
1561

Rikke Dam

Ejendomsmægler MDE

Afdeling
Ringsted og Holbæk
Telefon
21 70 63 82
E-mail
rid@agrovi.dk

Andre boliger til salg

Se alle